Üks suurematest IT-turvariskidest

Tänapäeval IT on jõudnud päris kaugele. Arenguga alati kaasnevad ka riskid. Üks suurematest IT-turvariskidest võib välja tuua trollimise. Selle eesmärgiks on enda "ohvrit" vihastada või šokeerida. Lisaks trollimine toob kaasa infot, mida iga kasutaja ei ole valmis näha. Iseenesest trollimine võib põhjustada füüsilisi probleeme tervisega või suunata inimesi enesetapuks. Võib põhjustada ka kuritegevust internetist, mis rikkub teiste kasutajate turvalisust.

Trollimise maandamiseks võib ette võtta päris mitut asja. "Mitnicki valemi" tehnoloogia komponendi poolest oleks mõistlik arendada autentimissüsteeme. Kui kasutaja identiteed on teada, lihtsam on teda üles leida. See omakorda aitab trollimist minimiseerida. Koolituste poolestpeaks hõlmata esiteks tehnoloogiate kasutamisoskust selleks, et kasutaja oskaks käituda turvaliselt. Samuti aitaks erinevate manipulatsioonide tundmaõppimine. Ning viimaeks komponendiks on reeglid. Need teevad näiteks veebilehe tööd arusaadavamaks ning lihtsamaks. Muidugi reeglid aitavad turvalisust hoida, kuna saab piirata näiteks kasutajate arvu või vanust.

Riske on palju, nagu ka erinevaid inimesi ja erinevaid arvamusi maailmas. Kuid on sama palju asju, mida saaks nende maandamiseks teha.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO kohta

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioonipunktid

Rühmatöö arvustus