Kõige uudsem tugilahendus

Tänapäeval peaaegu iga inimene kasutab enda tavaelus arvutit ja igasuguseid seadmeid. Elu muutub raskemaks, kui ei ole võimalust üks kõik mis põhjusel enda seadme kasutada. Maailmas on inimesi, kellele tavalise arvuti kasutamine tekitab suuri raskusi - puuetega inimesi. Mõnel on füüsiline trauma, mille tagajärjel inimene ei saa hiirt või klaviatuuri kasutada. Mõni inimene on kaotanud enda nägemist ning ei saa arvuti kasutajaks. Selleks et ka nende inimeste elu oleks normaalne, IT ja teaduse inimesed loovad uusi lahendusi puuetega inimeste elu lihtsustamiseks.  Sellisel juhul arvuti tuleb inimesele appi.

Näiteks Amazon Echo Alexa "Show and Tell" on mõeldud selleks, et aidata pimedatele inimestele. Antud seade kasutab kaamerat selleks, et identifitseerida esemeid, mida pime inimene tahab kasutada, aga ei ole kindel, mis see täpselt on. Dinaamikute kaudu seade ütleb kasutajale eseme nimetuse ning aitab inimesele, kes muidu ei saa ise tuvastada seda asja.

Amazon Echo näeb välja nagu tahvelarvuti, aga see on paksem ja seisab püsti laua peal selleks, et oleks mugav näidata kaamerasse esemeid, mis vajavad tuvastamist. Arvan, et see oleks mind aidanud, kui mul oleks probleeme nägemisega. IT aitab inimeste elu lihtsamaks ja iseseisvamaks teha. Tänu Alexa "Show and Tell" pime inimene võib ise teha seda, mida vanasti ta oleks ära teinud ainult mõne teise inimese abil.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO kohta

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioonipunktid

Rühmatöö arvustus