Linus Torvalds, David Diamond. Just for Fun (Raamatuarvustus)

 "Just for Fun: The Story of an Accidental Revolutionary" - on raamatu nimi, mida kirjutas Linus Torvalds koos David Diamond`iga. Pealkirjast on näha, et raamat ei ole kirjutatud nii ofitsiaalselt, nagu suurem osa raamatutest tehnilistel teemadel.

Linus Torvalds jutustab raamatus enda , Linux OP-süsteemi looja, elulugu. Torvalds kirjeldab enda lapsepõlve, samahästi kirjeldab ka lugeja oma. Arvan et tema kirjeldatud olukord, kui arvuti taga laps veedab tervesti enda vabaaega on lähedane igaühele. "Just for Fun" on humooriline raamat, kust mina sain palju naerda. Kui te ei ole IT inimene, see ei ole põhjus raamatut mitte lugeda. Ka see, kes tehnilisest poolest on nõrk, saab raamatust mõtteterasid. Raamatus Linus jagab enda filosoofilisi mõtteid elu eesmärgi teemal, mis on isiklikult minule väga lähedased. Samas raamatust saab ka mõne huvitava fakti, näiteks kommunismi kohta.

Raamatul on huvitav ülesehitus, mõned peatükid on kirjutatud ajakirjaniku poolt biograafia stiilis, teised peatükid on aga Linus`e poolt, mälestuste ja mõtiskluste stiilis. Lugeda sellist teksti on väga meeldiv, kaks autorid täiendavad teinetest ning näitavad meeskonnatöö eeliseid võrreldes solomänguga.

Raamat ei ole pikk ning seda lugeda on väga lihtne. Selle läbilugemine ei ole võtnud palju aega. Kui alustad lugemist, peatuda on väga raske.

Tänu raamatule "Just for Fun: The Story of an Accidental Revolutionary" tekis soov teha tööd maailma tehnilise poole arendamiseks. Viimase aja jooksul on see parim raamat, mis minu kätte on jõudnud, soovitaks lugemiseks kõigile!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO kohta

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioonipunktid

Rühmatöö arvustus