Kaks tuntud IT-juhti

 Igale ettevõtele, firmale või näiteks võistkonnale on vaja juhti. Inimest, kes oskab õigeid otsuseid teha ja mõelda kõike läbi nii, et firma/ettevõte töötaks maksimaalselt ratsionaalselt. Maailmas on päris palju inimesi, keda võib nimeteda tuntud juhtideks. Mina aga toon välja kahte IT-juhti, kes minu meelest muutsid seda maailma.

Kõigile tuntud ja Bill Gates, kes on kõigile tuntud Microsofti ettevõte asutaja (üks asutajatest). Teda, kui juhti, võiks nimetada arengumootoriks (change agent), kuna ta ise lõi Microsofti tarkvara, tänu millele Bill Gates ja tema firma on tuntud ülemaailma.

Teine, keda ma tahaks välja tuue on Pavel Durov. Tema lõi enda vennaga viiaste aastate joksul kõike tuntuima sotsiaalmeedia portaali VKontakte. Ise Pavel on pigem teavitaja/suhtleja (communicator). Pärast õpinguid Ameerikas, kui ta isamaal tagasi tuli, tegid nad vennaga koos Facebooki moodi lehe. Tema tegi väga palju selleks, et kasutajate andmed ei oleksid kättesaadavad ning selleks, et Venemaal sotsiaalmeediat arendada.

Välja tuua konkreetselt kedagi on raske,kuna häid juhti IT maailmas on nii palju ja igaüks väärib temast rääkimist.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO kohta

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioonipunktid

Rühmatöö arvustus