IT prof Eestis

 Tänapäeva seisuga Eestis IT valdkonna spetsialistidel on palju võimalusi arenemieks. Selleks, et tööle saada, mitte igal töökohal on vaja omada kõrgharidust. Kui inimene on tõeline prof ja teadmisi sai näiteks interneti kaudu, kodus ise õppides, on tal ikka võimalus olla konkurendiks inimesele, kellel on diplom käes. Töökohale kandideerides on sageli vaja lahendada ära mingi ülesanne, et näidata enda oskusi valdkonnas. Teadmiste järgi valitakse kõige paremat kandidaati. Isegi ilma hariduseta proffil on võimalik saada enda kvalifikatsioonid kätte läbides kursusi, mis annavad sulle tõestuse paberil sinu oskuste kohta.


Minu meelest üheks põhjuseks miks haridus nüüd ei mängi sellist rolli on see, et IT valdkond vajab inimesi, kes oskavad mõelda laialt ja oskavad pakkuda erilisi lahendusi ning kes on ettevõtlikud ja loovad. Neid iseloomujooni hinnatakse väga ja teadmiste kättesaadavus, mis on viimastel aastatel muutunud väga lihtsaks, soodustab just ettevõtlike inimeste arenemist. Kui programmeerija läheb tööle, analüüsitakse tema reaalseid teadmisi, mitte seda, mis on diplomil kijas ja ei pruugi tõsi olema.

Muidugi haridus on väga tähtis ja annab baasteadmisi mitte ainult IT valdkonnas, vaid ka sellega seotud valdkonnades. Proffesionaalsus kasvab tehnoloogiate arendamisega kooskõlas.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO kohta

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioonipunktid

Rühmatöö arvustus