Üks Virginia Shea 10 käsust minu kogemustest.

 Virginia Shea raamatust "Netiquette" neljas käsu ütleb: " Austa teiste inimeste aega ja võrguühendust". Nii see käsu, kui ka teised on elulised ning nende teadmine ja nendest arusaamine oleks kasuks kõikidele inimestele. Antud üte lugedes tekkis minul paar mõted ning ka enda kogemusest näide.

Olen noor, kuid olles veel noorem kui praegu, oli mul üks sõbranna. Teda saab iseloomustada kui tegasihoidliku, heatahtliku tüdrukut. Ta ei osanud alate öelda "EI!", kui seda vaja oli. Üks päev kirjutas talle ühes sotsiaalmeediaportaalis poiss. Ta püüdis olla kena ja hooliv. Tüdruk hakkas teda usaldama. Aeg möödus ning poiss hakkas kirjutama talle päris tihti. Hiljem see "tihti" muutus sõnaks "koguaeg". Poisile ei meeldinud, kui tüdruk ei vastanud kohe praegu ja nende internetis suhtlemine muutus has become abusive. Kõik see suhtlemine lõppes tüdruku vaimsete probleemidega ja paanikahoodega. Ainult selle pärast, et üks kena ja hooliv poiss ei osanud kujutada ette, et teisel inimesel on oma elu, tunded ja enda aeg, millega iga inimene teeb seda, mida ta ise soovib.

Ülevalkirjutatud lugu jäi mulle meelde ja loodan, et jääb ka antud blogi lugejale ka. Inimesi ja nende vabadust on vaja austada, sõltumatult sellest, kes ta sulle on: sõber, poeg, abikaasa.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO kohta

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioonipunktid

Rühmatöö arvustus