Rühmatöö arvustus

Kõikidest töödest olen valinud "Šifreerimismasinad"(Mait Uusmäe, Hans Kristian Laur, Kerli Raudsepp, Anne-Mai Agukas), kuna antud teema mind huvitab ning mõeldes tagasi,oleks ka võinud kirjutada sellistest masinatest.

Tööson räägitud krüpteerimisest ning dekrüpteerimisest. Töö on tehtud väga põhiliselt. Autorid on näenud vaeva selleks, et kirjeldada erinevaid masinaid arusaadavalt, struktureeritult ning ilustratsioonidega. Iga masina juures on tähtis see, et lugeja saab ülevaadet mitte ainult masina ehitusest, vaid ka selle tööprotsessist, üldisest sõnumi edastamise protseduurist ning selle ajaloost (Mis riigis, mis eesmärgil, millal ja kes).

Keele kasutus on korrektne ja arusaadav, lugeda on lihtne. Töö on teabeteksti moodi, arvan, et seda võiks postitada mõnes teadus ajakirjas või ka ajaloo ajakirjas, sest krüpteerimise teema ja on tihedalt seotud tehnoloogia arendamisega ja sõjade ajalooga.

Töövormistus ja struktuur on samuti eeskujuks paljudele teistele töödele. "Contents" on ilusti suurte pealkirjadega ning alampealkirjadega. Ülesehitus on loogiline ja iga järgmine pealkiri tuleneb eelmisest. Peamised töö osad on riikide järgi nimetatud. Ajalooliselt on huvitav jäljida, kuidas erinevad riigid on edenenud tehnoloogia valdkonnas.

Allikad on korrektsed. Saab jälgida mis kirjandusele autor on viitanud, töö kirjutamise käigus ning kust on võtnud informatsiooni ja fakte. Kui lugeja tahab lugeda natuke rohkem antud teemal, võib ta lahti teha linki, millele autor on viitanud ja lugeda sealt.

Töö on hea, põhiline ja sisukas, loogiliselt struktureeritud ning korrektne. Annaks sellele maksimum punktid, kuid üht asja võiks sellele lisada: kokkuvõte.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO kohta

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioonipunktid